ΟΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ


Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Κατασκευή οικίας με ελαφρύ μεταλλικό σκελετό

Πολλοί φίλοι με ρωτάνε τον τελευταίο καιρό για ποιο λόγο να προτιμήσουν την κατασκευή οικίας με ελαφρύ μεταλλικό σκελετό, πλήρωση τοιχοπετασμάτων και οροφών με γυψοσανίδα .
Στο εξωτερικό αυτού του είδους η κατασκευή (γνωστή ως Light steel frame house ) είναι ευρέως διαδεδομένη τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια!!

Ο λόγος είναι κάποια βασικά πλεονεκτήματα που έχει έναντι της κλασσικής δόμησης (μπετόν , συμβατικό τούβλινο τοιχοπέτασμα). Κατ'αρχάς παρέχει ανώτερη αντισεισμική ασφάλεια.

Επίσης έχει καλύτερη συμπεριφορά στις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων για τις ανάγκες της ψύξης & της θέρμανσης του χώρου. Επιπλέον ακόμα ένα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης κατασκευαστικής μεθόδου είναι η οικονομία & η ταχύτητα στην τοποθέτηση ηλεκτρολογικού & υδραυλικού εξοπλισμού, καθώς και η ταχύτατη επισκευή & αποκατάσταση, χωρίς μεγάλου εύρους εργασίες , τυχόν ζημιών στα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά της οικίας, μέσα από ειδικές θυρίδες επισκέψεως που είναι υποχρεωμένο το συνεργείο τοποθετήσεως να έχει προβλέψει από το τον σχεδιασμό ακόμα. Επίσης ιδιαίτερα δελεαστικό είναι το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα εσωτερικού & εξωτερικού τοιχοπετάσματος και μάλιστα με οικονομία στην βαφή της οικίας. Είναι σαφής η ελευθερία σχεδιαστή - αρχιτέκτονα , στον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του οικήματος έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα το τελικό αποτέλεσμα να είναι οσο το δυνατόν πιο κοντά στις προσδοκίες και του δημιουργού αλλα και του πελάτη.

Βασικό στοιχείο στα ανωτέρω προτερήματα είναι η δυνατότητα αποφάσεως - παραγγελίας - προσμετρήσεως τελικών στοιχείων της κατασκευής ( βλέπε κουζίνες - εξοπλισμός μπάνιων - ντουλάπες - πόρτες ) πριν ακόμα την έναρξη της κατασκευής, αφού τα σχέδια και το κατασκευαστικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο, με διαφορές της τάξεως των mm .

Τώρα ως προς τα κατασκευαστικά στοιχεία που αποτελούν την κατασκευή μας & τις βασικές δομές της ...
Ας αρχίσουμε από τη βάση...Οι απαιτήσεις για αυτού του είδους κατασκευή είναι μια βάση μπετού (είτε ταράτσα ανωδομής, είτε το άνω μέρος υπογείου, είτε απλά μια βάση από μπετό καθαριότητας) ώστε να γίνει πάκτωση - αγκύρωση των βάσεων της κατασκευής μας.Ο σκελετός της κατασκευής μας αποτελείται από ....
α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ : ΣΤΡΩΤΗΡΑΣ & ΟΡΘΟΣΤΑΤΕΣ διατομής Π (τύπου γυψοσανίδας) γαλβανιζε λαμαρίνας πάχους 0,6 mm & UA πάχους 1,2 mm . Διαστάσεων 10 x 10 cm . β) ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΙΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ : ΣΤΡΩΤΗΡΑΣ & ΟΡΘΟΣΤΑΤΕΣ διατομής Π ( τύπου γυψοσανίδας ) γαλβανιζε λαμαρίνας πάχους 0,6 mm & UA πάχους 1,2 mm . Διαστάσεων 5 x 5 cm.
γ) ΟΡΟΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ & ΚΥΡΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ διατομής Π ( τύπου γυψοσανίδας) γαλβανιζε λαμαρίνας πάχους 0,6 mm & UA πάχους 1,2 mm . Διαστάσεων : ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ 3X3X4 cm , για τους ΚΥΡΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ 3 x 6 x 3 cm.


ΠΛΗΡΩΣΗ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ :
Εξωτερικού τοιχοπετάσματος: α) OSB CLASS 3 Ινοσανίδα & Θερμοπρόσοψη εξωτερικής πλευράς & εσωτερικά ( 2 ) στρώσεις γυψοσανίδας άκαυστης . Με την χρήση αυτών των υλικών , καταφέρνουμε να έχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα πυραντοχής της κατασκευής μας. β) Τσιμεντοσανίδα με πλέγμα εξωτερικά & εσωτερικά ως ανωτέρω με ίδια αποτελέσματα. Απλώς σε αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την χρήση θερμοπρόσοψης & μονώνουμε το τοιχοπετάσμα απο το ενδιάμεσο κενό που δημιουργείται με πλάκες ορυκτοβάμβακα ή υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα (ανάλογα τις απαιτήσεις της εκάστοτε περιοχής σε ψύξη - θέρμανση) .
Τώρα... ως προς τα εσωτερικά τοιχοπετάσματα και τις οροφές , απλώς ακoλουθούμε τις οδηγίες κατά Γερμανικό DIN ή Ελληνικό ΕΛΟΤ .
Τέλος στο στάδιο σκεπής μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε ξύλινη με κεραμίδια, είτε μεταλλική κατασκευή με κεραμίδια, είτε να τελειώσουμε την κατασκευή μας στο επάνω μέρος της με τη δημιουργία μιας πολύ όμορφης πέργκολας ή ακόμα και να την αφήσουμε ως έχει. 

Η κατασκευή οικίας από ελαφρύ μεταλλικό σκελετό ενδείκνυται για ανασηκώματα σε παλαιότερες κατασκευές , λόγω της ελαφριάς φύσης της, μέχρι (2) ορόφους συν τη στέγη.

Εναλλακτικά μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε συσχέτιση με υπόγειο χώρο & το μάξιμουμ μέχρι δυο ορόφων κατασκευή, ανεξαρτήτως τετραγωνικών.

Ένας διαφορετικός τρόπος χρήσης είναι να χρησιμοποιηθεί & σε κατασκευές μπετού , που για κάποιον λόγο είχε παγώσει η συνέχιση του έργου & θέλουμε ταχύτατη αποπεράτωση.
*(συστήματα γυψονίδας, ορόφων ορυκτής ίνας, θερμοπροσόψεων, οικίες ελαφριού μεταλλικού σκελετού)

Για περισσότερες πληροφορίες
https://www.facebook.com/AV.ar.T.chitecture?sk=info

AV ar-T-chitecture
6983026022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου