Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΗΧΟΘΕΡΜΟΝΩΣΗ ( με πετροβαμβακα ):






  Πολλοι φιλοι & συνεργατες με ρωτανε συχνα πιο ειναι το καλυτερο υλικο για να μονωσουν τα τοιχοπετασματα & τις ψευδοροφες γυψοσανιδας της οικιας τους ή του επαγγελματικου τους χωρου .
  Υπαρχουν στην αγορα καποια υλικα που σιγουρα θα καλυψουν τις αναγκες σας ( συνηθως οι προτασεις των επαγγελματιων ειναι οι ακολουθες : πετροβαμβακας , ορυκτοβαμβακας , υαλοβαμβακας , πλακες ξυλοβαμβακα , εξηλασμενη  & διογκωμενη πολυστερινη ) .
  Σε αυτη την παρουσιαση θα ασχοληθουμε με τον πετροβαμβακα ( μυθοι & πραγματικοτητα, τροπος σωστης επιλογης αναλογα με τις αναγκες σας ) .
  Ο πετροβαμβακας εχει  θερμομονωτικες και ηχομονωτικες ιδιοτητες καθως επίσης και πολυ υψηλες αντοχες  σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες .Αρα με ενα υλικο εχουμε : πυροπροστασια  ( μεχρι 1000 βαθμους c) , ηχοπροστασια & θερμομονωση ενος χωρου .
  Εχει δε την ιδιοτητα να  ΜΗΝ ΕΛΚΕΙ τα τρωκτικα (αρα ειναι ιδανικο υλικο για μονωσεις σε οροφες ξυλου ).
  Μια ιδιοτητα ακομα του πετροβαμβακα ειναι οτι ειναι διαπνεον ( αρα αφηνει την υγρασια του χωρου να κινηται ελευθερα , χωρις να την εγκλωβιζει , και στεγνωνει ευκολα αν βραχει , αρκει να μην τον αφησουμε σε περιβαλλον υψηλης υγρασιας ) & ετσι δεν επιτρεπει στην μουχλα να δημιουργησει εστιες στον χωρο μας .
  Σαν προϊον στην αγορα θα τον βρουμε σε μορφη ρολλων (  παπλωμα ) ή σε συσκευασιες πλακων ( μορφοποιημενα-σκληρα προϊοντα )  σε διαφορες διαστασεις & πυκνοτητες , αναλογα καταλληλες για τις εκαστοτε αναγκες μας & εφαρμογες .
   ΠΡΟΣΟΧΗ : οταν τον ζητατε, παντα να διευκρινιζετε για ποια εφαρμογη θελετε να τον χρησιμοποιησετε .
  Κυκλοφορει σε πολλες παραλλαγες ( ειδικο βαρος , παχος & δυο χρωματα  << λαδι & κοκκινος >>)  & με πολλες επικαλυψεις  ( φυλλο αλουμινιου για χρηση σε τζακια & καλυψη σωληνων με υψηλες θερμοκρασιες , ασφαλτικο υλικο , υαλοϋφασμα ή μεταλλικο πλεγμα ) .
Οι διαστασεις που κυκλοφορουν στην ευρεια αγορα ειναι οι εξης :
α) Παπλωματα : 1.200 mm x  20.000 mm (πλατος χ μηκος ) /  Παχος :  75 mm - 150 mm
β) Πλακες : 600 mm x 1.000 mm  ( πλατος χ μηκος )  /  Παχος : 30 mm - 75 mm 
                       ( Πολυ σπανια δε, μπορει να βρειτε & μεχρι 100 m ).



 Τωρα : ενα αλλο πραγμα που θα πρεπει να γνωριζετε για τον πετροβαμβακα , ειναι πως πολυ μεγαλο ρολο  στη σωστη λειτουργια του  σε σχεση με τον ηχο , παιζει το ειδικο του βαρος , που εχει να κανει με το βαρος που εχει ανα κυβικο  ( m3).Οσο μεγαλυτερο το ειδικο βαρος του , τοσο πιο μεγαλη η πυκνοτητα του . (Να μην ξεχνατε ποτε πως για εσωτερικα τοιχοπετασματα οικιων, ποτε δεν θα χρησιμοποιειτε μεγαλυτερο ειδικο βαρος απο 50 kgr/m3, για λογους ασφαλειας, παιδιων και ηλικιωμενων.)
Τα ειδικα βαρη πετροβαμβακα που κυκλοφορουν συνηθως ειναι απο 30 kgr/m3  & φτανουν μεχρι 175 kgr/m3 .
Δεν υπαρχει λογος για μεγαλυτερα ειδικα βαρη. Αν ομως για καποιο λογο χρειαστειτε μεγαλυτερες διαστασεις, να μην ξεχνατε ποτε , πως & περισσοτερο χρονο θα χρειαστειτε για την αποπερατωση της εργασιας σας , αλλα & πολυ μεγαλυτερη κοστολογικη επιβαρυνση στην κατασκευη σας . Σε αυτο το προβλημα υπαρχει η συνθετη λυση των διπλων τεμαχιων (σε συνδυασμο παχων & ειδικων βαρων ) .


Μ Ε Γ Α Λ Η   Π Ρ Ο Σ Ο ΧΗ   κατα την τοποθετηση του πετροβαμβακα,  πρεπει να δωσει ο τεχνιτης , να μην του κανει κοιλωματα  ( καμπυλες ) . Αν συμβει κατι τετοιο , το υλικο μας δεν εχει την επιθυμητη συμπεριφορα  σε συνεργασια με την γυψοανιδα μας ή το εκαστοτε υλικο που εχουμε επιλεξει για να κανουμε την εργασια μας . Οποτε καλυτερα θα ειναι να επιλεξουμε ενα καλο συνεργειο που πραγματικα μπορει να πετυχει αυτο που θελουμε & εχουμε συμφωνησει, σε συνεργασια παντα με τον επιβλεποντα μηχανικο . Πολλες φορες μπορει να μας κοστισει κατι ισως λιγο ακριβοτερο σε τιμη , αλλα να παρουμε ακριβως αυτο που θελουμε απο την αρχη , παρα να φτασουμε στο σημειο να πληρωσουμε μια δουλεια φτηνοτερα , κατα το δικο μας πιστευω  , αλλα στην ουσια να μας στοιχισει πολυ ακριβοτερα ! ! !  Μην ξεχνατε πως αν δεν πετυχετε με την πρωτη αυτο που ζητατε πραγματικα , θα πρεπει να ξηλωσετε την κατασκευη σας & να την ξανακατασκευασετε απο την αρχη . Αυτο θα συμβει αν ειστε τυχεροι  & το καταλαβετε αμεσα , αλλιως θα σας κοστισει & σε εξοδα  ψυξης - θερμανσης , συν το κοστος της επανακατασκευης.

 Ελπιζω το αρθρο αυτο να σας βοηθησει αρκετα .
 Ευχαριστω για τον χρονο σας .

 Για περισσοτερες πληροφοριες :

        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ( Τεχνιτης συστηματων ξηρας δομησεως )

        Τηλέφωνο : +1 698.302.6022

         Διεύθυνση email : AV_ar-T-chitecture@hotmail.com

        Διεύθυνση f/b : https://www.facebook.com/AV.ar.T.chitecture/info

1 σχόλιο:

  1. Περιμενω τα σχολια σας η καποιο θεμα που θα σας ενδιαφερει να ασχοληθουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή